MENÜ
0 termék a kategóriában

Pecsétviaszgomba ( Ganoderma Lucidum)

A pecsétviaszgomba a kínai népgyógyászatban mintegy 4000 éves tradícióra tekint vissza. „Ling Zhi“, vagy „Ling Chich“ néven is ismert, ennek jelentése a „halhatatlanság gombája“.

A reishi, ahogyan ezt a gyógygombát japánban nevezik, számos jótékony hatással rendelkezik: öregedésgátló, méregtelenítő, teljesítményfokozó hatása van, javítja a vérkeringést, növeli az ellenállóképességet. Előnyös hatással van a szív, máj, tüdő és lép működésére. Tradícionálisan ezt a gyógygombát az emésztőrendszer megbetegedései (pl. gyomor- és bélproblémák), máj- és vesebetegségek, tüdőbetegségek, magas vérnyomás, idegesség, álmatlanság esetén, ezen kívül a szellemi teljesítőképesség fokozására alkalmazták.

A reishi-t nem csak a tradícionális népgyógyászatban alkalmazták széles körben, hanem manapság is nagyon kiterjedten kutatott gyógygomba, számos klinikai vizsgálat igazolta előnyös hatásait. A szív- és érrendszerre és zsíranyagcserére gyakorolt pozitív hatásait is kimutatták a vizsgálatok, például a magas vérnyomás csökkenését, a szívizom funkció javulását, a koszorúér betegségekben szenvedők tüneteinek enyhülését sikerült elérni. A májbetegségekben (pl. hepatitis B), tüdőbetegségekben (pl. asztma) vagy allergiás megbetegedések esetén is bizonyított jótékony hatása. A pecsétviaszgomba pozitív hatásai annak is köszönhetőek, hogy gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, szterolokban, amino-és zsírsavakban, és több mint 150 féle triterpént tartalmaz. Tumorellenes poliszacharid hatóanyagainak köszönhetően alkalmazható daganatos betegségek, pl. tüdőrák vagy bélrák esetén.


A PECSÉTVIASZGOMBA ISMERT HATÁSAI RÖVIDEN
A máj védelme és erősítése
Méregtelenítés
Immunmodulálás
A szervezet támogatása a tumorok feletti felügyeletben
Allergiaellenes hatás
A szív-és érrendszer támogatása
A szellemi teljesítőképesség javítása
Pozitív hatás a zsíranyagcserére
Idegek védelme, „stresszoldó“ hatás
Támogatja az alvást
Támogatja a magassághoz való alkalmazkodást (pl. hegymászás)

Források:

Prof. Dr. Michaela Döll: Vitalpilze für ein gesundes Leben, Herbig Verlag, 2012, 54-58.
Példák a pecsétviaszgombáról végzett klinikai vizsgálatokból:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28183232
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15857210

PECSÉTVISZGOMBÁT TARTALMAZÓ TERMÉKEK:
Aquanax, Caronax, Cranalgon, Gasthonax, Imonax C, Imonax Gan, Vargastem, Viranax, Vitanax Px4, Vitanax Px4s