MENÜ
12 termék a kategóriában

Egykomponensű teák


Rooibos tea

990.- Ft

100 % rooibos, 70 grammos kiszerelésben.

Ásványi anyagokba gazdag tea. Reggel élénkít, nappal szomjat olt, este megnyugtat.

Hatóanyagai: Koffeinmentes, ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cínk, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést ez a tea növény.

Elkészítése: Egy teáskanál növényhez 500 ml víz elegendő.

Ellenjavallat: nem ismert.

Az UKKO Rooibos Tea élelmiszer készítmény, alkalmazása nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést! A rooibossal szembeni túlérzékenység esetén a tea fogyasztása nem javallott, illetve ha rendszeresen gyógyszereket szedsz, vagy tartós gyógykezelés alatt állsz, konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel, mielőtt megrendeled.

 

Zöld tea

990.- Ft

100 % vágott zöld tea (Gun Powder) levél, 50 grammos kiszerelésben.

Megiható karcsúság, folyékony érvédelem. A legegészségesebb teák egyike.

Hatóanyagai: Polifenolokat, ásványi anyagokat (alumínium és réz), C, B2, D, K vitaminokat tartalmaz. A fekete teával ellentétben a zöld tea egyáltalán nem erjesztett. Ennek eléréséhez nem sokkal a szüret után gőzöléssel vagy melegítéssel lebontják a tealevelekben található polifenol-oxidáz enzimet, így az erjedési folyamatok leállnak. Ezen felül fontos tény, hogy fogyasztásának nincs ismert kedvezőtlen hatása. Az egyik legismertebb élénkítő tea a zöld tea.

Elkészítése: 500 ml vízhez adjunk egy púpos teáskanál zöld teát.

Ellenjavallat:

Koffein érzékenység esetén figyelmebe kell venni a tea koffein (tein) tartalmát.

Az UKKO Zöld Tea élelmiszer készítmény, alkalmazása nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést! A koffeinnel szembeni túlérzékenység esetén a tea fogyasztása nem javallott, illetve ha rendszeresen gyógyszereket szedsz, vagy tartós gyógykezelésre szorulsz, konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel, mielőtt megrendeled.

 

Zsálya tea

990.- Ft

100% natúr gyógynövény tea, 50g-os kiszerelésben

Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) régóta ismert és olyannyira magasztalt növény, hogy egyes kultúrákban úgy vélték, a zsályával az élet a halhatatlanságig hosszabítható. Latin neve is a salvo, salvare, azaz gyógyitani kifejezésből ered.

A zsálya tea magas illóolaj és cseranyag tartalmának köszönhetően, gyulladáscsökkentő, antibakteriális (baktériumölő) és antiszeptikus (fertőtlenítő) hatású így jó hatással van a fogíny-, száj- és torokgyulladásra.

Bár elsősorban torokfájással, köhögéssel összefüggő megbetegedések esetén használják, de hatékonyan alkalmazható a változókorra jellemző panaszok esetén is, mivel kiváló izzadáscsökkentő, valamint pozitív hatást gyakorol a rendszertelen, vagy fájdalmas menstruációra.

Sok jól ismert hatása mellett érdemes megemlíteni, hogy a zsálya tea tejapasztásra is használható amikor már nincsen szükség a tejtermelésre, így megelőzhetőve válik a veszélyes és fájdalmas mellgyulladás.